Testlagat
Idag har jag lagat för oss en ny rätt, vi får se vad betyget blir.
Receptet hittade jag på Arla, jag gjorde dubbel sats av såsen eftersom jag e ett stort fan av sås, sen blev det klyftpotatis och herrikuverts till istället :)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Receptet hittade jag på Arla, jag gjorde dubbel sats av såsen eftersom jag e ett stort fan av sås, sen blev det klyftpotatis och herrikuverts till istället :)
Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Kycklingfilé slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås som smaksatts med balsamvinäger, oregano och vitlök.
Ingredienser
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
- Bryn den i smör i en stekpanna.
- Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
- Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
- Häll det i formen.
- Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
- Strö ev över lite färsk oregano.
-
Servera med frästa grönsaker. GI-inspirerat recept (medel).Vad äter du till middag idag?!Over and Out!!!
Ordet är ditt
Trackback